Elin strikket lommevenn til alle skolestarterne

Førskolebarna i Noresund barnehage går sommeren og høsten som skolestartere i møte med hver sin lille strikkede venn i lomma.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tenkte at det kunne være koselig for førskolebarna å få med seg en liten venn nå som de er ferdige i barnehagen og skal starte på skolen til høsten, sier Elin Ruud, fagarbeider i Noresund barnehage.

Barnehagen i Krødsherad kommune har 42 barn, fordelt på tre avdelinger. I år var det 10 barn som hadde sitt siste år i barnehagen. Og på avslutningen fikk alle hver sin strikkede bamse, en så kalt lommevenn, av Elin.

Oppskriften fant hun på nett.

– Disse bamsene deles ellers ut til barn som må kjøre med ambulanse, men jeg tenkte det kunne være en fin gave til skolestarterne også, forteller hun.

Les også: De har samme læreren i barnehagen som på skolen

Fint og vemodig

Vanligvis har de en sommeravslutning for hele barnehagen. I år, på grunn av smittevernreglene, var det bare førskolebarna og foreldrene som fikk komme. Men der fikk de til gjengjeld delt ut hver sin lommevenn. Og de falt i smak hos både barn og voksne.

– På kvelden fikk jeg et par meldinger fra foreldre som fortalte at lommevennen hadde fått bli med da barna la seg på kvelden. Det var koselig, sier Ruud.

Hun har jobbet i 17 år barnehage, de siste 7 i Noresund barnehage. På de årene har hun sett mange kull både begynne og slutte i barnehagen. Men det siste aldri å bli litt vemodig.

– Det er fint og rørende å se hvordan de utvikler seg gjennom årene og samtidig vemodig å ta farvel. Jeg vet jo at vi ses igjen, skolen ligger like ved, men det at de skal slutte her og få en helt ny hverdag, det er rart. Man bryr seg jo om disse småtassene, og mange har jeg fulgt siden de begynte i barnehagen, forteller Elin.

Les også: Mindre klasser må bli den nye normalen i skolen

Positivt med mindre grupper

I år som alle andre år har de samarbeidet tett med skolen og sfo for å sikre at overgangen for skolestarterne blir best mulig. Denne våren ble det litt annerledes enn planlagt, men for det bedre, opplevde Elin.

– Da barnehagen åpnet igjen etter korona-stengingen ble førskolebarna delt i to grupper på fem. Det har egentlig vært veldig positivt. Vi har fått jobbe tettere med dem nå enn ellers og er blitt enda bedre kjent, forteller hun.

– Vi fikk også vært på besøk på skolen, og de har fått møte fadderne sine, så dette skal gå fint.

– Og lommevennene, blir de en fast tradisjon?

– Det er nok noen forventninger om det. Og jeg strikker jo en god del allerede, så det er godt mulig i alle fall.

Powered by Labrador CMS