100meterskogen barnehage ligger i bydel Nordre Aker i Oslo. Foto: Google Maps.

Krever tilbake 1,5 millioner kroner fra Oslo-barnehage

Eieren av 100meterskogen barnehage i Oslo tok ut for mye penger gjennom lønn og husleie, mener kommunen.

Publisert

Nå krever Oslo kommune tilbakebetalt 1,57 millioner kroner fra barnehageselskapet. Det er konklusjonen i det økonomiske tilsynet som ble offentliggjort i dag. 100meterskogen barnehage ligger i bydel Nordre Aker og er eid av Irina Jonsson som også eier to barnehager i Sandefjord.

Utdanning har tidligere skrevet om hvordan Jonsson har hatt millioninntekter og driver barnehagene fra hjemmekontoret i en luksusleilighet på Tjuvholmen i Oslo.

Over en million for mye i lønn

Tilsynet har kun sett på de to årene 2015 og 2016. Jonsson tok i denne perioden ut henholdsvis 996 996 og 642 663 kroner i lønn til seg selv. Barnehagen har en fulltidsansatt styrer, og eier jobber ikke til daglig i barnehagen. Kommunen har vurdert at behovet for en ekstra lønnet leder utover styreren, maksimalt kan utgjøre en 30-40 prosent stilling og en lønn på 280 000 kroner. De krever derfor over en million kroner tilbakebetalt av lønningene.

Jonsson eier barnehageeiendommen personlig og leier ut denne til sitt eget barnehageselskap. Kommunen mener husleien på en drøy million kroner i året ligger minst 30 prosent over vanlig markedsleie. De krever derfor over en halv million tilbakebetalt av det de mener er urettmessig høy husleie.

Vil klage

Irina Jonsson skriver i en e-post til Utdanning at hun vil klage på vedtaket.

– Vi kommer til å levere en endelig klage til fylkesmannen, så vil vi ta avgjørelsen derfra. Barnehagen vil uansett ikke bli påvirket av dette, skriver Jonsson.

Utdanning stilte flere spørsmål til Jonsson i e-posten. Disse har hun ikke besvart.

Powered by Labrador CMS