Sprellopp Solbergelva barnehage.
Sprellopp Solbergelva barnehage.

Norlandia kjøper fire barnehager med inntekter på 80 mill. kr.

Barnehagekonsernet Norlandia har kjøpt Sprellopp barnehager i Drammen. De fire barnehagene har en samlet omsetning på over 80 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Dagsavisen. De fire barnehagene under Sprellopp-paraplyen hadde i 2019 samlede driftsinntekter på over 80 millioner kroner, mens overskuddet i konsernet var på rundt tre millioner kroner.

Salgssummen er ukjent. Barnehagene ligger i kommunene Drammen og Lier og var eid av Odd Jensrud og Kristin Themte.

– Jeg har ingen kommentar til salget. Det er et valg vi gjorde. Jeg nærmer meg pensjonsalder, sier Jensrud til Dagsavisen.

Divisjonsdirektør for barnehager i Norlandia, Kristin Voldsnes, sier barnehagene vil drives som før med samme ansatte og lite endringer.

– Det er fire flotte, sentrale barnehager av god størrelse som vi gleder oss til å utvikle videre til glede for barn og foreldre i nærområdet, sier Voldsnes til Dagsavisen.

Tre av barnehagene ligger i Nedre Eiker som nå er blitt en del av Drammen kommune. Mens tidligere Nedre Eiker kommune hadde høye tilskuddssatser til private barnehager, er de langt lavere i nye Drammen kommune.

Barnehagene har dermed fått lavere inntekter etter kommunesammenslåingen. Eierne av Sprellopp har ikke villet kommentere om dette er noe av bakgrunnen for at de valgte å selge.

Powered by Labrador CMS