Julie Remen er ny statssekretær i Kunnskapsdepartementet. Foto: Jan Richard Kjelstrup/ASD.
Julie Remen er ny statssekretær i Kunnskapsdepartementet. Foto: Jan Richard Kjelstrup/ASD.

Julie Remen ny statssekretær i Kunnskapsdepartementet

I dag ble Julie Remen (H) utnevnt til statssekretær i Kunnskapsdepartementet for statsråd Jan Tore Sanner.

 

Julie Remen er 34 år og fra Porsgrunn, og hun har vært politisk rådgiver for arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Av utdanning har hun en bachelorgrad i statsvitenskap med fordypning i retorikk fra Universitetet i Oslo fra 2007, mastergradsstudier i teknologi, innovasjon og kunnskap fra Senter for teknologi, innovasjon og kultur ved Universitetet i Oslo samt mastergradsstudier i ledelse fra Handelshøyskolen BI.

Hun har også jobbet som salgssjef i Kagge Forlag AS 2007–2009 og rådgiver i samfunnsavdelingen i Burson-Marsteller AS 2012–2014.

Remen var styremedlem i Den Konservative Studenterforening 2006–2008, 1. nestleder i Europeisk Ungdom 2009–2010 og generalsekretær i Unge Høyre 2009–2012. I 2011 var hun LNUs ungdomsdelegat til FNs generalforsamling. Fra 2014 er hun byrådssekretær for presse og informasjon for byrådsleder Stian Berger Røsland i Oslo kommune, ifølge Wikipedia.

Statssekretær Rikke Høystad Sjøberg (H) går av som statssekretær for kunnskaps- og integreringsministeren 3. mai, mens partifellen Tom Erlend Skaug fortsetter som statssekretær for statsråd Sanner.