Slemdal skole i Oslo reagerer på at skolebyråden vil flytte 46 millioner fra skolene i vest til de i øst og sør. Foto: Kjetil Ree / Creative Commons

Aftenposten: Oslo omfordeler 46 millioner til østkantskoler

Oslo-byrådet foreslår å omfordele ytterligere 46 millioner skole-kroner gjennom ressursfordelingsmodellen. Vestkantskoler frykter kvaliteten blir svekket.

Ifølge Aftenposten planlegger skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) å omfordele 46 millioner kroner fra skoler på vestkanten til skoler i øst og sør.

Driftsstyret ved Slemdal skole i vest frykter at kvaliteten blir så dårlig at foreldre vil sende barna til privatskole i stedet.

– Vi ønsker at alle skal få likeverdige muligheter. Da må vi forskjellsbehandle mer. Nå bruker vi totalt hver femte krone på utdanningsbudsjettet, ca. 1 milliard, til å utjevne forskjeller, sier Tone Tellevik Dahl.

De største utslagene er ifølge avisen på 2–3 millioner kroner. Se oversikten her. Endringene skal skje allerede fra 1. januar.

Etter endringen vil skolene som får minst, Nordseter, Ris og Tåsen, få mellom 50. og 55.000 kroner per elev. Slemdal vil få drøyt 60.000 kroner, men mener skolene trenger minst 65.000 for å kunne drive forsvarlig.

 «Det er svært bekymringsfullt at man gir et så svakt skoletilbud til de innbyggerne i Oslo med høyest lønns- og utdanningsnivå. Dette vil gjøre at de på sikt vil velge private løsninger, og dette vil kunne endre det norske samfunnet i en retning som vi ikke ønsker», skriver skolen i en uttalelse ifølge Aftenposten.

Powered by Labrador CMS