Annonse

En tidligere rektor ved en skole i Stavanger er tiltalt for å ha svindlet Rogaland fylkeskommune for over 19 millioner kroner. Arkivfoto: Utdanning

Eks-rektor tiltalt for millionsvindel i Rogaland

En tidligere rektor ved en skole i Stavanger er tiltalt for å ha svindlet Rogaland fylkeskommune for over 19 millioner kroner.

Annonse

Følg Bedre Skole på Facebook

Mannen er tiltalt for grovt økonomisk utroskap med en strafferamme på fengsel inntil seks år, skriver  Stavanger Aftenblad.

Mannen ble pågrepet i desember 2014 etter at forholdet ble oppdaget da stiftelsen Rogaland Kurs- og Kompetansesenter (RKK) fikk ny administrerende direktør. Den nye direktøren oppdaget uregelmessigheter i avtalene som var inngått mellom RKK og rektorens skole, og tok kontakt med politiet. Noen få uker senere ble den nå 60 år gamle eks-rektoren pågrepet.

Han skal ha presentert fiktive fakturaer fra sine egne foretak overfor RKK og fått utbetalt penger for arbeid som aldri var utført. Deretter overførte han penger til sine private kontoer og til familiemedlemmers kontoer.

Hovedforhandlingene starter i Stavanger tingrett 29. mai.

(©NTB)

 

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!