Annonse

Det er viktigere å sikre mange og gode nok barnehager enn å nekte private barnehager å ta utbytte, mener Arbeiderpartiet. Ill. foto: Harald F. Wollebæk

Arbeiderpartiet vil ikke innføre forbud mot profitt i private barnehager

SV-leder Audun Lysbakken krever at det blir innført forbud mot profitt i private barnehager hvis partiet skal bli med i en ny rødgrønn regjering. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til VG at det er helt uaktuelt.

Annonse

Ferske tall fra SSB viser at det er 139.500 barn i private barnehager her i landet, og at 53 prosent av norske barnehager nå er private. Flere oppslag i Utdanning og Utdanningsnytt.no det siste halvåret har vist at flere barnehageeiere tar ut både høye lønninger, solide styrehonorarer og utbytte.

Til VG sier Audun Lysbakken at de ikke vil støtte en regjering som ikke blir med på å stanse at private selskaper får ta ut profitt fra barnehager, barnevern og asylmottak. Et annet, viktig krav fra SV er en nasjonal norm som sikrer flere lærere både på barnetrinnet og ungdomstrinnet.

Statsministerkandidat og Ap-leder Jonas Gahr Støre svarer at Arbeiderpartiets politikk ikke er å nekte en barnehageeier å tjene penger på barnehagedriften.

– Det viktigste for Arbeiderpartiet er å sikre mange nok barnehageplasser med høy kvalitet, slik at alle foreldre som ønsker barnehageplass får det. Arbeiderpartiet vil samtidig gi kommuner adgang til å stille samme krav til åpningstider, kvalitet, innhold og lønns- og arbeidsvilkår i private og offentlige barnehager, sier Støre til VG i dag. 

Kommentering av artikler er ikke tillatt mellom midnatt og 06:00.

Velkommen tilbake!