Ny vei for kokker som vil bli hotelleder
Snart vil det bli mulig for kokker, servitører og andre med relevant fagbrev å søke seg direkte inn på hotellederutdanning.
Det er Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger (UiS) som har fått grønt lys for å starte opp tilbudet bachelor i hotelledelse via y-veien.
– Kandidater med både fagbrev og en lederutdanning er gull verdt for hotell- og restaurantnæringen. Dette er fantastiske nyheter, sier Truls Engstrøm, instituttleder ved Norsk hotellhøgskole, UiS.
Ordningen med yrkesfaglig vei, eller y-vei, til høyere utdanning startet opprinnelig opp for å bedre rekrutteringen til ingeniørutdanningene. Engstrøm sier at ordningen har blitt en suksess og at studentene som ble tatt opp via y-veien gjorde det svært godt.
Bachelor i hotelledelse via y-veien blir det første studiet av slaget innen restaurant- og hotellfag.
– Dette har vi kjempet for. Studietilbudet er etterspurt og etterlengtet blant ansatte i hotell- og restaurantbransjen, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i arbeidsgiver- og næringsorganisasjonen for reiselivet i Norge NHO Reiseliv.