Ny bombetrussel mot norsk skole gjennom Jodel-appen

Agder politidistrikt mottok natt til torsdag melding om en bombetrussel mot Vennesla videregående skole gjennom mobilappen Jodel.

Politiet fikk melding om bombetrusselen klokken 1.16. De har gjort undersøkelser på skolen i løpet av natta, men ikke gjort noen funn på stedet.

– Politiet er på skolen nå og gjør undersøkelser. Klokken 4.39 ble elevene ved skolen informert om trusselen på SMS, forteller operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til NTB.

På appen Jodel sto det at bomben skal gå av klokken 9.00, og at vedkommende hadde laget den med inspirasjon fra terroristen Anders Behring Breivik.

– Det vil bli en sak av dette. Vi håper å finne ut av hvem som har truet skolen. Det vil videre etterforskning vise, sier Eide.

Det er bare drøyt to uker siden det ble fremsatt en bombetrussel mot et kjøpesenter i Kristiansand gjennom Jodel. Da ble personen bak trusselen raskt sporet opp og pågrepet.

Rektor ved Vennesla videregående skole, Torkild Haus, sier de tar trusselen på alvor, og at sikkerheten til elever og ansatte kommer først.

– Men alle tar dette ganske rolig. Elever som ikke har fått med seg at skoledagen er forskjøvet og har lang skolevei, oppholder seg ved Vennesla ungdomsskole inntil videre, sier Haus til NTB.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. Det har vært en rekke bombetrusler mot skoler i Norge den siste tiden, mange av dem fremsatt via Jodel. (©NTB)

Powered by Labrador CMS