Øygarden kommune tapte saken i Bergen tingrett
Øygarden kommune tapte saken i Bergen tingrett

Kommune må betale millionerstatning i mobbesak

Øygarden kommune er i Bergen tingrett dømt til å betale 2,6 millioner kroner til to brødre i 20-årene som ble mobbet på en skole i kommunen.

Brødrene gikk i høst til sak mot kommunen etter år med systematisk mobbing fra medelever. Det skal ha skjedd både i skoletiden og på skoleveien, skriver Bergensavisen.

Blant annet ble en av brødrene forsøkt hengt av noen medelever. Da broren kom til for å hjelpe, ble han utsatt for vold.

Bergen tingrett mener at skolens håndtering av episoden er svært kritikkverdig.

– Retten vil gå så langt som å si at skolens reaksjon i ettertid er nærmest uforståelig, skriver retten i dommen.

Les denne: – Må tørre å tenke at mobbing skjer

Øygarden kommune nekter for at det foreligger ansvarsgrunnlag. Kommunen mener at de har gjort det som brødrene med rimelighet kunne ha krevd av skolen. Kommuneadvokat Dag-Heine Bjørndal sier han må finlese dommen før han tar stilling til om han skal råde kommunen til å akseptere dommen eller anke.

Begge brødrene er i dag uføre, og retten mener de er blitt påført varige psykiske skader som tilsvarer en samlet varig invaliditetsgrad på 40 prosent.

Kommunen ble dømt til å betale 810.000 kroner til hver av brødrene i barneerstatning, samt 200.000 kroner til hver for påførte og fremtidige utgifter. Kommunen må også betale brødrenes sakskostnader på 635.000 kroner.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS