Oslo skal arrangere matematikk-olympiade i 2022

Oslo skal arrangere den internasjonale matematikkolympiaden (IMO) i 2022. Elever fra hele verden skal konkurrere i matematikk.

Dette er en konkurranse hvor de norske resultatene vanligvis har ligget midt på treet. Flere ganger har norske elever også tatt både gull-, sølv- og bronsemedaljer. I den 58. internasjonale matematikkolympiaden (IMO) i Rio de Janeiro kom Norge på en 72. plass blant 111 deltakerland. Årets vinnerland ble Sør-Korea, fulgt av Kina, Vietnam, USA og Iran.

– Det er gledelig at Norge får anledning til å arrangere Den internasjonale matematikkolympiaden. Der kan vi se verdenseliten konkurrere i et så enormt viktig fag som matematikk, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ifølge departementets nettsider.

Det er Advisory Board for Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO) som har utpekt Oslo som vertsby for den 63. IMO. Konkurransen er for skoleelever under 20 år som ikke er opptatt ved noe universitet. Konkurransen startet i 1959 og samler nå deltakere fra rundt 100 land fra hele verden. Norge har deltatt hvert år siden 1984.

Olympiadens hovedmål er å gi dyktige elever noe ekstra å strekke seg etter. Deltakerne får mulighet til møte likesinnede til vennlig kappestrid, utveksle matematikkunnskaper med elever fra andre land og bidra til et internasjonalt fellesskap på tvers av religion, poltikk og etnisitet.

Powered by Labrador CMS