Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum reiser med Hurtigruta i Nord-Norge. På sin tur i land på Nesna lovte han å gjenreise studietilbudet der. Bildet er fra utenfor Vardø.
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum reiser med Hurtigruta i Nord-Norge. På sin tur i land på Nesna lovte han å gjenreise studietilbudet der. Bildet er fra utenfor Vardø.

Vedum lover å gjenreise lærerutdanningen på Nesna

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums løfte om å gjenreise høgskolen i Nesna høstet jubel og applaus.

Publisert Sist oppdatert

– Å gjenreise høyere utdanning i Nesna er enormt viktig for dem som bor her, men det er enormt viktig også for meg og Sp. Derfor er vi her nå, sa Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, da han gikk i land i Nesna i helgen.

Vedum har reist med hurtigruta for å kjøre valgkamp i nord. På kaia i Nesna ble han blant annet møtt av Folkeaksjonen for høyere utdanning, skriver Rana Blad.

Folkeaksjonen har stått på barrikadene siden sommeren 2019, da styret ved Nord Universitet vedtok å legge ned studietilbudene ved Nesna og Sandnessjøen.

De bunadskledde aktivistene har arrangert debatter, folkemøter og troppa opp på Stortinget for å samle støtte til saken. Og trass i at flertallet av de folkevalgte sa nei til å stanse nedleggingen i november 2019, har de kjempet videre. Dersom Senterpartiet kommer i regjeringsmakt denne høsten, kan de bli kronet med seier.

Les også: Laksemilliardær vil gjenreise lærarutdanninga på Nesna

Lover plass i regjeringserklæringen

Allerede i vår fremmet Sp forslag om å gjenreise studietilbudet på Nesna i Stortinget, men de ble nedstemt av Frp, Høyre og Arbeiderpartiet.

Nå lover likevel Vedum at reetableringen av høgskolen der skal med i regjeringserklæringen.

– Vi skal gjenreise høyere utdanning i Nesna, og det skal med i regjeringserklæringa, uttaler han til Rana blad.

– Dette er en nasjonal sak, og med en ny regjering etter høstens valg skal vi få det på plass. For Sp er høyere utdanning i Nesna en kjernesak. Vi trenger flere lærere i Norge, og Nordland er det fylket som trenger flest lærere. Da jeg var på Søvik skole i Sandnessjøen hadde 80 prosent av lærerne der fått sin utdanning i Nesna, sa Vedum.

Leder for Folkeaksjonen for høyere utdanning på Nesna, Jenny Myklebust, sier hun er glad for at Sp-lederens løfte.

– Vi setter pris på at Trygve Slagsvold Vedum er så tydelig på at Senterpartiet vil reetablere Høgskolen i Nesna, sier Myklebust til Rana Blad.

Les også: Styreleder aksepterer ikke kjeft for nedlegginga av Nesna

Powered by Labrador CMS