130 klaget på sensur etter matteforkurs– 6 fikk medhold

6 av 130 av studenter fikk hevet karakteren etter å ha klaget på sensuren på regjeringens omstridte matteforkurs til lærerstudiet. I tillegg har en stor andel av studentene klaget på selve gjennomføringen av studiet.

Seks av studentene har fått hevet karakteren fra 3 til 4 etter en ny vurdering ved Felles studieadministrativt tjenestesenter, oppgir Kunnskapsdepartementet til NTB.

Disse vil nå kunne få begynne ved lærerutdanningen til høsten likevel.

I tillegg har mange av de 367 studentene som ikke klarte 4-kravet, klaget på formelle feil ved eksamen, selve eksamensgjennomføringen og det de hevder er andre formelle feil ved forkurset. Denne gruppen får sine klager behandlet lokalt ved de ulike lærestedene. Det er uklart når de kan forvente svar.

Studentene som har levert inn klage på formelle feil, har imidlertid allerede fått varsel fra departementet om at et eventuelt medhold uansett ikke vil føre til at de kan få starte på lærerutdanningen i høst. Dette fordi det ikke vil være mulig å gjennomføre ny prøve og sensur i tide, står det i brevet som studentene fikk før helgen.

– Jeg synes det er helt utrolig. Dersom det blir dokumentert formelle feil uten at det får betydning, vitner det om mangel på respekt for den tiden og innsatsen vi har brukt på dette, sier Tine Voll, en av studentene som har klaget, til NTB. (©NTB)

Powered by Labrador CMS