Sjuendeklassing og barnets mor drept i Kirkenes

En elev i sjuende klasse og barnets mor ble skutt og drept i Kirkenes natt til mandag, opplyser rektor ved Kirkenes barneskole, Tove Korsnes, til iFinnmark.

To personer ble skutt og drept og en hardt skadd i Kirkenes natt til mandag. Den ene døde var en sjuendeklassing, den andre var barnets mor. Den skadde er barnets stefar, opplyser Korsnes.

– Elevene har fått vite at det har vært en familietragedie. At en sjuendeklassing her ved skolen og moren hans er døde, og at stefar er hardt skadd, sier Korsnes til  iFinnmark.

Det kommunale kriseteamet i Kirkenes er mandag formiddag på skolen og tar seg av lærere og elever.

Naboer varslet

Politiet fikk melding om bråk fra en leilighet i Kirkenes sentrum klokken 4.13 natt til mandag. Da politiet kom til leiligheten, fant de tre personer som var skutt og hardt skadd. En av dem var en kvinne, som senere ble bekreftet død på stedet.

– Det var naboer som varslet om bråk som gjorde at politiet reiste til stedet. Da vi kom inn i leiligheten fant vi tre personer hardt skadd, sa Morten Daae, påtaleleder i Finnmark politidistrikt, tidligere mandag til NTB.

Til sykehus

De to andre skadde ble sendt til sykehus med alvorlige skader, og én av disse ble senere bekreftet død, opplyste Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Den skadde ble mandag morgen i 9-tiden fraktet fra sykehuset i Kirkenes til sykehuset i Tromsø med luftambulanse.

– Ting tyder på at det er snakk om folk som bor i leiligheten, og vi jobber ut ifra en teori om at vi vet hvem de er, men identitetene er ikke bekreftet, sier Daae. Ingen pårørende er så langt varslet, og påtalelederen vil ikke si noe om verken kjønn, alder, våpen, mistenkte eller om det var barn involvert, het det i pressemeldingen.

Etterforsker

Det er foreløpig ikke mistanke om at det var flere personer til stede i leiligheten da skytingen fant sted. Politiet har imidlertid ikke full oversikt over hendelsesforløpet og jobber for fullt med taktisk og teknisk etterforskning.

– Vi utelukker ikke noe så tidlig i etterforskningen. Videre vil vi avhøre vitner og forsøke og kartlegge det som har skjedd, sier Daae.

Kommunens kriseteam er varslet. (©NTB)

Powered by Labrador CMS