Niåring skal ha blitt mishandlet fordi hun ikke klarte gangetabellen

Da ei jente på ni år ikke klarte å ramse opp gangetabellen, skal hun ha blitt låst i kjelleren. Nå er foreldrene tiltalt for trusler, tvang og vold.

I et videoavhør som tirsdag ble avspilt i Aust-Agder tingrett, prøver niåringen selv å forklare at foreldrenes oppdragelsesmetoder skyldes kulturforskjeller, skriver   Agderposten.

– De kommer fra et annet land. Da kjenner de kanskje ikke reglene her i Norge, sier niåringen til spesialetterforskeren som avhørte henne.

På skolene hadde foreldrene fått vite at datteren var meget intelligent og måtte få flere krevende oppgaver å bryne seg på. Derfor skal foreldrene ha konfrontert henne med at hun måtte lære seg hele gangetabellen før de andre.

Lærerne sier jeg er flink. Likevel er faren min veldig streng, sier jenta i dommeravhøret.

I tillegg til at foreldrene skal ha tvunget henne ned i kjelleren med lyset slukket, er de tiltalt for vold og psykisk avstraffelse.

Foreldrene kom til Norge fra et land øst i Asia i 2004. I retten måtte de bruke tolk under sine forklaringer. Da moren ble spurt om hun kjenner til reglene i Norge – som forbyr psykisk og fysisk avstraffelse av barn – svarte hun ja.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS