Dommen mot en tidligere lærer, som i fjor ble dømt for overgrep mot flere enn 100 barn, blir stående. Arkivfoto: Utdanning
Dommen mot en tidligere lærer, som i fjor ble dømt for overgrep mot flere enn 100 barn, blir stående. Arkivfoto: Utdanning

Forvaring i tolv år for overgrepsdømt lærer

Dommen på tolv års forvaring blir stående for en tidligere lærer som i fjor ble dømt for overgrep mot over 100 barn.

Eidsivating lagmannsrett har forkastet anken fra den 51 år gamle mannen, melder  NRK.

Mannen i 50-årene var musikklærer, og ble dømt i Gjøvik tingrett i 2016. Han har forgrepet seg på 115 barn, de fleste over internett. De fleste ofrene er jenter i 11-12 års alderen. Musikklæreren begikk grove overgrep ved bruk av web-kamera, hvor han lurte og truet barn til å utføre seksuelle handlinger. Han begikk også direkte, fysiske overgrep mot barn.

 

 

Fakta om dommen i tingretten:

Dømt i Gjøvik tingrett i 2016.  Anket dommen

Dømt for: §195, §196, §193, §200, §204, §201, §37

Straff: 12 år med minstetid på 8.

Offer: 115 barn, hovedvekt av jenter i 11-12årsalderen.

Saken mot mannen omfatter hele 111 barn, og overgrepene ble begått i perioden fra 2003 til 2014. De fleste av overgrepene er begått via sosiale medier, men mannen er også dømt å ha begått tre fysiske overgrep.

Handlinger med dyr

De fleste av overgrepene besto i at mannen har fått unge jenter til å vise seg nakne eller halvnakne foran webkamera. Noen av dem ble overtalt til å utføre seksuelle handlinger med seg selv, med andre barn eller med dyr foran kamera. I alt er det fem tilfeller der dyr er involvert.

Hovedvekten av overgrepene er begått mot jenter i 11-12-årsalderen. Mannen kom i kontakt med dem gjennom ulike spillsider på internett. Etter å ha kommunisert via nettstedenes chattekanaler, ble samtalene flyttet over til Skype eller MSN. Han brukte filmer han hadde tatt opp av andre barn til selv å utgi seg for å være en mindreårig.

Gjentakelsesfare

Gjøvik tingrett dømte i fjor mannen til forvaring i tolv år, med en minstetid på åtte år, i fjor. Han ble også dømt til å betale oppreisning til jentene på mellom 15.000 og 250.000 kroner, totalt over 7,5 millioner kroner.

Mannen anket over straffeutmålingen og ba om å få fengsel i stedet for forvaring. Eidsivating lagmannsrett mener imidlertid at en fengselsstraff ikke er tilstrekkelig for å verne samfunnet mot mannen som sakkyndige har konkludert med at er pedofil. Retten peker også på gjentakelsesfaren fordi mannen mangler «sperrer mot å gi etter for sine drifter».

Mannen er fradømt retten til å arbeide som lærer eller til å ha roller innenfor barne- og ungdomsaktiviteter.

Mannen i 50-årene var musikklærer, og ble dømt i Gjøvik tingrett i 2016. Han har forgrepet seg på 115 barn, de fleste over internett. De fleste ofrene er jenter i 11-12 års alderen.

 

(©NTB/Utdanning)

Powered by Labrador CMS