Rektor Sten Frode Solvang, ved Singsaker skole i Trondheim

Rektor tror ikke skolen åpner før etter påske

På tirsdag var det åtte elever og to lærere som hadde undervisning ved Singsaker skole i Trondheim. Rektor Sten Frode Solvang tror tidligst det blir full drift etter påske.

Publisert Sist oppdatert

Det er over 400 elever som går på Singsaker skole, men nå er det bare et fåtall som får undervisning ved skolen. Før stengingen trodde rektor, Sten Frode Solvang, at de hadde en godt utarbeidet beredskapsplan.

– Ja, den er rimelig omfattende og fyldig, men denne situasjonen hadde vi ikke forutsett og forberedt oss for. Det sto ingenting om smittevern der. Så nå er den planen utvidet. Blant annet så står alle dører åpne sånn at vi slipper å ta i dørhåndtakene. Det er utrolig mye du tar i bare ved å gå fra et sted til et annet, sier han.

Planer endres stadig

I tillegg til to lærerne er det flere i ledelsen og en del fagarbeidere som er på jobb ved skolen.

En ny skolehverdag for rektor Solvang.

– Vi laget en turnus og planla at lærere skulle rullere. Men denne uka så er det de to lærerne som er her hele uka. Hvis en skifter lærere hele uka vil en være i kontakt med flere, men en kan jo aldri være sikker på hvem de andre en treffer har truffet, sier Solvang.

I tillegg til at de fant ut at det var best med de samme lærerne hele uka, var det en del lærere som også er i risikogruppen.

– Det er mange hensyn å ta, astma, bronkitt, over 60 år og gravide. Da er det like greit at de har fjernundervisning og at andre tar nærundervisningen.

Undervisning i fjern og nær

De elevene som har nærundervisning er det enkelt for skolen og følge opp, de andre 400 skal også ha undervisning.

– Vi kommuniserer via digital meldebok og har jevnlige møter. Og jeg vet at lærerne mine er flinke på e-post, sier Solvang.

– Men vi jobber med å holde kontakt med fagarbeiderne våre også slik at de er oppdatert på hva de skal og ikke skal.

Ved Singsaker skole benevner de alle som er ansatt som barne- og ungdomsarbeidere og for eksempel barnevernspedagoger som fagarbeidere.

Kan gå lenge til han ser alle elevene igjen tror Sten Frode Solvang.

– Når tror du at du kommer til å se alle elevene dine igjen?

– Det er skummelt å spå om fremtiden. Sånn som utviklingen er nå kan det gå lang tid. Jeg tro det tidligst blir vanlig skole igjen før etter påske, sier Solvang.

Powered by Labrador CMS