Kan bli lov med store sommeravslutninger

15.juni gir helsemyndighetene beskjed om det blir lov å være 200 mennesker samlet. Beskjeden kommer akkurat litt for sent skoler og barnehager.

Publisert Sist oppdatert

Folkhelseinstituttet har varslet at det kan komme en oppmykning av smittevernreglene fra 15.juni. Etter denne datoen kan det bli lov å være 200 mennesker samlet i et arrangement. Beskjeden kommer i såfall akkurat litt for sent for skoler og barnehagers sommeravslutninger. Rektor ved Hartvig Nissen videregående skole er en av dem som ikke tør å forskuttere regelendringen.

Kunnskapsminister Guri Melby vil ikke be FHI om å få anbefalingen tidligere.

– For arrangementer i skolens regi er det de gjeldende smittevernveilederne som legger rammene for tiltak, sier Melby.

– ange skoler ønsker å ha opp til 200 mennesker i avslutningsarrangement, men tør ikke planlegge noe, i tilfelle utvidelsen ikke kommer. Bør skolene planlegge store arrangement eller forholde seg til grensa på 50 personer?

– Jeg forstår veldig godt at mange skoler ønsker en stor og flott avslutning for avgangselevene sine. Vi ber likevel alle om å planlegge etter rådene som gjelder til enhver tid, sier Melby.

Lei seg på vegne av avgangselevene

Hun har forståelse for at mange lærere, elever og foreldre ønsker en markering av endt skolegang.

– Denne våren er det dessverre veldig mye som ikke har kunnet foregå som vanlig. Og arrangementer med mange mennesker tilstede er noe av det vi har ønsket å unngå av hensyn til smittevern. Jeg er lei meg for at de fleste avgangselevene på barneskolen, ungdomsskolen og i videregående opplæring, slik det ser ut i dag, ikke kan ha en felles avslutning for alle klassene på trinnet med foresatte. Men det er fullt mulig å lage noen høytidelige, mindre avslutningsseremonier, sier Melby.

Powered by Labrador CMS