Trasop skole har opprettet "hjertetelefonen", der elever som ønsker det kan komme i kontakt med sosiallærere.
Trasop skole har opprettet "hjertetelefonen", der elever som ønsker det kan komme i kontakt med sosiallærere.

Oslo-skole åpner telefonene for elever som trenger å prate

Elevene ved Trasop skole i Oslo kan ringe til sosiallærerne dersom de har behov for det.

Publisert

Mandag 13. mars la Trasop skole ut et innlegg på Facebook der de skrev at de har opprettet en telefon der elever som måtte trenge det kan ringe, og få kontakt med skolens sosiallærere. Elevene kan ringe eller sende sms mellom klokken 09.00 og 14.00.

Nina Liholm, rektor ved Trasop skole.
Nina Liholm, rektor ved Trasop skole.

– I dagliglivet er det mange barn som trenger noen å prate med. Behovet er der egentlig hele tiden, men særlig i denne tiden hvor elevene skal være hjemme, sier Nina Liholm, rektor ved Trasop skole.

Viktig å opprettholde kontakt

Liholm forteller at de ser det som viktig at elevene fortsatt har muligheten til å opprettholde denne kontakten med skolen. Tilbudet vil vare helt til skolen åpner som normalt igjen.

– Det blir kanskje viktigere og viktigere om det her drøyer ut, at vi finner slike tiltak som gjør at vi holder kontakten i hverdagen, sier hun.

Responsen fra både foreldre og elever har vært positiv, forteller rektoren.

– Vi har sendt ut meldingen til alle foresatte, men også til elevene, slik at elevene selv kan ta kontakt på eget initiativ. Det er viktig at kontakten ikke alltid må gå gjennom foreldrene dersom de trenger støtte og hjelp til noe.