Terje Skyvulstad er 1. nestleder i Utdanningsforbundet for perioden 2020–2023 og forhandlingsleder for forbundet i PBL-oppgjøret.
Terje Skyvulstad er 1. nestleder i Utdanningsforbundet for perioden 2020–2023 og forhandlingsleder for forbundet i PBL-oppgjøret.

Ingen økonomisk uttelling for PBL-medlemmene etter meklingsløsning

Det blir ikke mer penger i lommeboka for Utdanningsforbundets medlemmer i PBL-barnehagene etter at meklingsresultatet i dag ble godkjent. – Resultatet er akseptabelt i den nåværende situasjonen, sier forhandlingslederen.

Ifølge udf.no får ikke medlemmene en økt økonomisk ramme.

– Jeg vil si at meklingsresultatet er akseptabelt i den nåværende situasjonen, sier Utdanningsforbundets forhandlingsleder Terje Skyvulstad

Ingen sektorer har fått mer enn årets ramme på 1,7 prosent. Derfor valgte også Utdanningsforbundet å godta rammen på drøye 1,7 prosent i forhandlingene med PBL i høst.

– Vi hadde høye ambisjoner i forkant av årets oppgjør. Så traff pandemien oss – og frontfaget endte med en ramme på bare 1,7 prosent. Det samme fikk vi i PBL. Det er på ingen måte et godt økonomisk oppgjør, og jeg forstår medlemmenes skuffelse og oppgitthet. Men ingen av høstens og vinterens streiker har endt med mer enn denne nærmest ubrytelige rammen, sier Skyvulstad.

Skyvulstad sier videre at resultatet av meklingen er bedre enn det opprinnelige forhandlingsresultatet fikk nei-flertall ved uravstemningen i høst.

Utdanningsforbundet uttaler at det er «mye nærmere å bli enige om pensjon og i 2021 skal det for forhandles om arbeidstakernes egenandel». I tillegg er partene enige om at det innføres en ny stillingskategori med krav om mastergrad.

Rådgivende uravstemning

  • Forhandlingsresultatet mellom Utdanningsforbundet og PBL ble i høst lagt ut til uravstemning.
  • Selv om et flertall av medlemmene stemte nei, var deltakelsen så lav (28%) at resultatet bare ble rådgivende.
  • Sentralstyret valgte likevel å følge rådet fra flertallet av de som stemte, og godkjente ikke resultatet.
  • Dermed gikk det videre til mekling, som etter Utdanningsforbundets ønske ble framskyndet til denne siden av nyttår.
  • Det var blant annet av hensyn til de mange lokallagene som har ansvaret for streikeberedskap.
  • Kilde: Utdanningsforbudet

– Ikke glem at pensjon er lønn som opptjenes mens man er i arbeidslivet. Vi står nå rett foran målstreken som sikrer barnehageansatte i PBL en fullverdig og rettferdig pensjon, sier han.

Skyvulstad forteller at forbundet har hatt et godt samarbeid med PBL for å snu regjeringens forslag om kutt i pensjonstilskuddene til de private barnehagene i årets statsbudsjett.

– Her vant vi heldigvis fram, noe som også bidro positivt til meklingsresultatet.

Powered by Labrador CMS