Foreldre til barn i Margarinfabrikken barnehage i Oslo oppfordres til å bruke munnbind når barna leveres og hentes.

Barnehage ber foreldrene bruke munnbind

Smitteøkningen i Oslo og utfordringer med å holde tilstrekkelig avstand gjør at Margarinfabrikken barnehage nå oppfordrer foreldrene til å bruke munnbind når barna leveres og hentes.

Publisert Sist oppdatert

– Vi pålegger ingen å bruke munnbind, men har sendt ut en oppfordring til alle foreldre ettersom vi har utfordringer med å holde to meter avstand i hente- og bringesituasjoner, forteller daglig leder i Margarinfabrikken barnehage i Oslo, Janne Hauglund Lilleberg.

Barnehagen på Sagene er Norges største med 481 barn fordelt på 32 avdelinger og 125 ansatte. I tillegg kommer spesialpedagoger og støtteressurser. Torsdag ettermiddag gikk det ut et brev til foresatte der de blir oppfordret til å bruke munnbind når barna skal leveres og hentes.

"På bakgrunn av det økte smittetrykket i Oslo åpner OVK (byråd for oppvekst og kunnskap) for at barnehagene kan vurdere bruk av munnbind for foresatte i hente- og leveringssituasjoner der avstand er vanskelig", heter det i brevet.

– Vi gjør dette som et tiltak mot smittespredning, og fordi vi ser at de ansatte noen ganger må tett på - også foreldrene, når barna leveres om morgenen. Det kan være noen som trenger litt ekstra trøst, eller har vanskelig for si ha det til mamma eller pappa. Vi føler at det blir tryggere for våre ansatte dersom foreldrene bruker munnbind i de situasjonene, sier Lilleberg.

I brevet oppfordrer også barnehagen til at det kun er en av de foresatte som leverer eller henter. Og at de må unngå å bli stående i samtaler med andre foresatte i gang eller garderobe.

Les også: Testet alle ved seks skoler – bare elleve hadde korona

Samarbeid med SU

De eldste barna i Margarinfabrikken barnehage leveres som regel utendørs, men de det er ikke alltid så enkelt med de minste.

– Vi har hele tiden barn på tilvenning også. De minste må kunne leveres inne, og når gradestokken har vist ned til minus 14 grader de siste dagene er også mange av de største barna blitt levert innendørs, forteller Lilleberg.

Hun forteller at de har hatt et tett samarbeid med samarbeidsutvalget, SU, i barnehagen og har forhørt seg med dem før oppfordringen ble sendt ut.

– Svaret fra SU var at dette mente de foreldrene ville være ok med, men jeg er selvsagt spent på reaksjonene. Det skal også sies at noen foreldre har etterlyst dette lenge. Dersom noen synes dette er ugreit får vi heller gå i dialog med dem, men når det gjelder barna tror jeg ikke det er noe problem. De er så vant til å se mennesker med munnbind nå.

Les også: NTNU-professor: – Barnesmitte er undervurdert

Powered by Labrador CMS