I Bergen er det Amalie Skram videregående skole som har det trangeste nåløyet i år. Arkivfoto: Harald F. Wollebæk, Utdanning
I Bergen er det Amalie Skram videregående skole som har det trangeste nåløyet i år. Arkivfoto: Harald F. Wollebæk, Utdanning

Nye skoler er mest populære

I Bergen og Oslo må man ha nesten fem i snitt for å komme inn på de mest populære videregående skolene. De mest populære skolene er også blant de nyeste.

I Oslo og Bergen må elevene ha opp mot fem i snitt dersom de skal få plass på de mest ettertraktede skolene, det viser tallene etter første inntak til videregående skole. På Nydalen videregående skole i Oslo hadde den siste eleven som ble tatt inn over 5 i snitt. I Bergen var det Amalie Skram som var vanskeligste å komme inn på. Nedre poenggrense er 49,40 etter første opptak.

Skolene med høyeste karakterkrav

Oslo:

  1. Nydalen videregående 50,4 poeng
  2. Elvebakken videregående 49,7 
  3. Ullern videregående 48,4

 

Bergen:

  1. Amalie Skram videregående 48,8 poeng
  2. Bergen Katedralskole 46,9
  3. Langhaugen videregående 45,3

 

Stavanger:

  1. St. Olav videregående 45,0 poeng
  2. St. Svithun videregående 44,4
  3. Stavanger katedralskole 43,9

 

Disse skolene tilbyr studiespesialisering, og tallene viser nedre poenggrense etter første inntak. Elevene får karakterer fra 1 til 6 i ungdomsskolen. 5 i alle fag gir en poengsum på 50.

 

Elevene vil på nye skoler

Nydalen og Amalie Skram videregående har høyest karakterkrav i Oslo og Bergen. Amalie Skram videregående skole ble grunnlagt i 2014, mens Nydalen sto ferdig i 2011. En av de eldste og tidligere gjeveste skolene i Oslo, Katedralskolen, nådde ikke opp til topp tre i år. Ullern videregående er blitt mer populær etter at den flyttet inn i nye lokaler i 2015.

 

Rektor på Nydalen videregående skole mener at det neppe er tilfeldig at Nydalen har så mange søkere. – Vi har fokusert på bredde, i den forstand at vi tilbyr litt av hvert og mye idrett. Samtidig har vi flotte ansatte med en god blanding av unge lærere og eldre rutinerte lærere, sier rektor Linn-Siri Jensen. På Nydalen kan man gå blant annet helse og oppvekstfag, service og samferdsel eller studiespesialisering.

– Og så har vi en ny og fin skole som både de ansatte og elevene ønsker og er flinke til å ta vare på, sier Jensen.

Sentral og ny i Bergen

På Amalie Skram videregående i Bergen måtte du ha minst 4,8 i snitt for å komme inn. Ifølge rektor Bjørn Lyngedal hadde skolen et godt utgangspunkt.

– Skolen er helt ny og ligger midt i sentrum, så vi var ganske populære fra start, men ofte så faller snittet etter noen år. Det har vi klart å unngå. Jeg tror vi har vist at vi klarer å levere og samtidig fått et godt rykte, sier Lyngedal.

Inntakskontorene i Trondheim, Kristiansand og Tromsø offentliggjør ikke poenggrensene for de ulike skolene.

Andre inntak er i slutten av juli og starten av august.

Powered by Labrador CMS