Alle skoler på New Zealand er stengt. Her fra Christchurch East School i Christchurch. Foto: Google

Alle skoler på New Zealand er stengt

Den strenge nedstengningen i New Zealand vil vare minst til tirsdag, etter at det er meldt om ytterligere spredning av deltavarianten.

Det kunngjorde statsminister Jacinda Ardern fredag. Landets helsemyndigheter registrerte 11 nye smittetilfeller med lokal smittevei fredag, og det totale antallet tilfeller i utbruddet er dermed 31.

Tilfellene har tidligere vært i Auckland, men nå er det registrert tre i hovedstaden Wellington. Landet stengte ned onsdag etter at det ble påvist fem smittetilfeller av deltavarianten.

– Vi kjenner rett og slett ikke omfanget av dette delta-utbruddet. Til syvende og sist forteller dette oss at vi må være forsiktige, sa Ardern.

Nedstengningen skal vurderes på nytt mandag. Alle skoler og ikke-essensielle forretninger stenges i tråd med restriksjonene i landet, mens folk må holde seg hjemme, og kun forlate huset for å handle dagligvarer, trene eller få helsehjelp.

New Zealand har rundt 5 millioner innbyggere. Siden pandemien brøt ut, er det registrert rundt 2.580 smittetilfeller, og 26 har dødd.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS