Høyre og Øystein Sundelin krever sammen med KrF at byrådsleder Raymons Johansen svarer for lønnsveksten i Utdanningsetaten i Oslo kommune.

Høyre og KrF varsler oppgjør mot skolebyråden i Oslo

Høyre i Oslo mener byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) prøver å lure seg unna sitt ansvar som skolebyråd i saken om lønnsveksten i utdanningsetaten.

Nå krever Høyres Øystein Sundelin at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skal svare for sin byråds håndtering av opplysningene om konsulentbruk og lønnsvekst i Utdanningsetaten, som Dagbladet har avslørt.

– Dette blir tema i neste spørretime i bystyret, det kan jeg love, sier Sundelin til Dagbladet. Han sier at Johansen kommer til å «bli svimmel av all slalåmkjøringa til Inga Marte Thorkildsen».

Dagbladet har avslørt at Utdanningsetaten har brukt millioner på konsulenter, hodejegere, amerikansk ledercoaching og på å heve lønnen til direktørene i etaten, samtidig som de har bedt lærerne om å vise moderasjon.

Det Sundelin blant annet reagerer på, er at Thorkildsen, etter først ha avskrevet seg ansvaret i bystyret, har gått langt i å refse utdanningsdirektør Marte Gerhardsen.

Direktør Gerhardsen: – Vi er fortsatt 27 direktører, men nå med et lederteam på fem

Også KrFs Espen Andreas Hasle varsler et oppgjør mot Thorkildsen, og sier til avisen at det handler om tilliten til både Utdanningsetaten og Inga Marte Thorkildsen som byråd.

Thorkildsen har ikke kommentert utspillet overfor Dagbladet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS