2016. Bergen. NLA Lærerhøgskolen Amalie Skrams vei 3  

Nokut: NLA Høgskolen oppfyller ikke alle kravene til å være høgskole

En sakkyndig komité fra Nokut har konkludert med at NLA Høgskolen ikke oppfyller alle gjeldende krav for høgskoler.

Det er Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) som har konkludert. De skriver i en pressemelding at komiteen har kommet til at  høgskolen ikke i tilstrekkelig grad fremmer og verner akademisk frihet, selv om de oppfyller flere av kravene til akkreditering som høyskole.

Det var i desember 2019 at NLA Høgskolen ble varslet om at Nokut ville revidere statusen som høgskole. Bakgrunnen var at Nokut hadde fått en rekke bekymringsmeldinger, som blant annet gjaldt høyskolens praktisering av akademisk frihet.

Les: NLA bekymrer lærernes etiske råd

– Komiteen har konkludert med at NLA Høgskolen ikke oppfyller kravene til fagmiljø og at høgskolen har for få førstestillingskompetente til å ivareta en studieportefølje med økende andel masterstudenter, skriver Nokut i en pressemelding.

NLA har heller ikke kunnet dokumentere tilfredsstillende forskningsvirksomhet innen alle sine fagområder, mener komiteen.

NLA Høgskolen er en privat høyskole som tilbyr lærerutdanning, medieutdanning, teologi og kunstfag i Bergen, Oslo og Kristiansand.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS