Utdanningsdirektoratet vurderer muslimsk skole på overtid

To muslimske skoler har fått avslag, mens Utdanningsdirektoratet (Udir) fortsatt behandler en tredje søknad om å starte en muslimsk grunnskole.

Det er status etter direktoratets frist for behandling av friskolesøknader gikk ut 1. februar. Udir har sagt ja til 14 søknader om å starte privatskole, mens 21 har fått nei, melder Kommunal Rapport.

 

Udir behandler fortsatt søknaden til Stiftelsen Den muslimske Grunnskole om å få opprette og drive en privat grunnskole på religiøst grunnlag i Oslo.

 

– Grunnen til at det har tatt tid å behandle søknaden, er at vi ikke tidligere har vurdert hvorvidt en muslimsk grunnskole vil ha integreringsmessige konsekvenser, sier avdelingsdirektør Einar Simonsen Plahter i avdeling for barnehageloven og private skoler i Utdanningsdirektoratet.

 

Kommuner og fylkeskommuner har mulighet til å si sin mening om nye friskoler før Udir fatter vedtak. Oslo kommune har sagt nei til Stiftelsen Den muslimske Grunnskole, slik de også gjorde i 2016. Årsaken er blant annet at de mener en muslimsk skole vil være uheldig for integreringen, i tillegg til at de er i tvil om stiftelsens evne til å drive en grunnskole.

©NTB

Powered by Labrador CMS