I Helga Enghs hus på Universitetet i Oslo, ligger Institutt for spesialpedagogikk, som skal huse det nye forskningssenteret.
I Helga Enghs hus på Universitetet i Oslo, ligger Institutt for spesialpedagogikk, som skal huse det nye forskningssenteret.

Skal huse nytt forskningssenter for spesialpedagogikk

Målet med det nye senteret er å styrke den spesialpedagogiske forskningen i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Det er Universitetet i Oslo som i samarbeid med flere andre universiteter får oppgaven må etablere dette nye forskningssenteret for spesialpedagogikk og inkludering, som er en del av regjeringens satsing på tidlig innsats.

– Senteret skal lede an i en nasjonal innsats for å heve kvaliteten på spesialpedagogisk forskning, både når det gjelder små og sårbare grupper og mer generelle spesialpedagogiske problemstillinger, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby i en pressemelding.

Monica Melby-Lervåg, professor ved Institutt for spesialpedagogikk, skal lede nysatsingen.

Samarbeidspartnere i senteret er Universitetet i Bergen, Universitetet i Agder, Nord Universitet og Universitetet i Stavanger. Etableringen vil starte høsten 2021.

– Vi ser frem til å gjøre forskning av høy kvalitet som dirkete kan bidra til å utvikle et bedre opplæringstilbud til barn som har behov for ekstra støtte. En styrke ved senteret er også at det involverer universiteter fra hele landet og dermed kan bidra til kunnskap som kan gi et mer enhetlig nasjonalt støttesystem, sier Melby-Lervåg.

Powered by Labrador CMS