Mimir Kristjánsson i Rødt og resten av Stavangers nye rødgrønne kommunestyre mener barna trenger en digital pause.

Stavanger innfører mobilforbud i skolen – men møter kritikk fra Utdanningsforbundets leder

I Stavanger blir grunnskolen mobilfri og elevene fra første til fjerde trinn får ikke egen PC. Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal, er kritisk.

Publisert Sist oppdatert

Når de rødgrønne legger fram sitt første budsjett tar de grep for å gi barna en digital pause, melder Klassekampen.

– Den overivrige digitaliseringen er et stort eksperiment med livene til de små barna, sier Mímir Kristjánsson gruppeleder for Rødt i Stavanger.

Elevene i første til fjerde trinn skal ikke lenger få private PC-er. Disse erstattes med klassesett som kan hentes fram når læreren mener det er behov. Tiltaket sparer kommunen for tolv millioner kroner over fire år.

I tillegg innføres det felles retningslinjer for en mobilfri skole i hele grunnskolen, fra første til tiende trinn.

Rødts koalisjonspartnere i Ap har støttet innføringen av PC-er til de eldre elevene, men mener digitaliseringen har gått for langt.

– PC-er er et viktig verktøy, med fantastiske muligheter som vi skal bruke. Men når seksåringer får privat PC, har dette gått altfor fort, sier Dag Mossige, gruppeleder for Arbeiderpartiet.

Metodefrihet

Da saken ble kjent torsdag startet debatten i sosiale medier. Leder for Utdanningsforbundet, Steffen Handal, skrev på twitter at han anså tiltaket for å innskrenke lærernes metodefrihet. Han fikk støtte av blant andre Christian Evenshaug som er leder i Utdanningsforbundets lokallag i Drammen.

"Hvor ble metodeansvaret og "tillit til profesjonen av"? spør Evenshaug på twitter.

Til Klassekampen utdyper Handal:

– Elever, foreldre og lærere har ulikt syn på hvordan digitalisering i skolen skal skje. Det finnes ikke en fasit. De klokeste avgjørelsene må tas av lærere i hvert enkelt klasserom, sier han.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS