Annonse

Oslo skal arrangere matematikk-olympiade i 2022

Oslo skal arrangere den internasjonale matematikkolympiaden (IMO) i 2022. Elever fra hele verden skal konkurrere i matematikk.

Del side


Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Dette er en konkurranse hvor de norske resultatene vanligvis har ligget midt på treet. Flere ganger har norske elever også tatt både gull-, sølv- og bronsemedaljer. I den 58. internasjonale matematikkolympiaden (IMO) i Rio de Janeiro kom Norge på en 72. plass blant 111 deltakerland. Årets vinnerland ble Sør-Korea, fulgt av Kina, Vietnam, USA og Iran.

– Det er gledelig at Norge får anledning til å arrangere Den internasjonale matematikkolympiaden. Der kan vi se verdenseliten konkurrere i et så enormt viktig fag som matematikk, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ifølge departementets nettsider.

Det er Advisory Board for Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO) som har utpekt Oslo som vertsby for den 63. IMO. Konkurransen er for skoleelever under 20 år som ikke er opptatt ved noe universitet. Konkurransen startet i 1959 og samler nå deltakere fra rundt 100 land fra hele verden. Norge har deltatt hvert år siden 1984.

Olympiadens hovedmål er å gi dyktige elever noe ekstra å strekke seg etter. Deltakerne får mulighet til møte likesinnede til vennlig kappestrid, utveksle matematikkunnskaper med elever fra andre land og bidra til et internasjonalt fellesskap på tvers av religion, poltikk og etnisitet.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!