Utdanningsforbundets leder Steffen Handal forstår ikke hvorfor regjeringen vil kutte i koronastøtten til skolene.

Regjeringen kutter i koronastøtten til skolene

I tillegget til statsbudsjettet kommer det fram at regjeringa vil kutte 24 millioner i koronastøtten til skolene. – Dette er vanskelig å forstå, sier leder i Utdanningsforbundet.

Publisert Sist oppdatert

– Regjeringen viser for lave ambisjoner i satsingen på skole og barnehage, sier leder av Utdanningsforbundet, Steffen Handal.

SV har inngått en avtale med Arbeiderpartiet og Senterpartiet om neste års statsbudsjett. Leder i Utdanningsforbundet er ikke imponert over budsjettet som skal legges fram. Handal reagerer blant annet på at koronastøtten til skolene vil bli kuttet med 24 millioner.

– Elever og lærere har gått gjennom en tøff periode med tapt læring og tapt sosial kontakt. Solberg-regjeringen satte av 240 millioner kroner til tiltak, men denne støtten vil dagens regjering og SV kutte i. Det er for meg vanskelig å forstå, sier leder i Utdanningsforbundet Steffen Handal. I budsjettforslaget står det: «Tiltak tapt progresjon reduseres med 10 prosent.»

Regjeringen foreslår også å kutte all bevilgning til lærerspesialistordningen.

– Satser på SFO

Freddy André Øvstegård som sitter i Utdannings- og forskningskomiteen for SV er stolt over hva partiet har fått til av endringer i budsjettet.

– Vi har fått gjennomslag for over 1,4 milliarder kroner til SFO, som gjør kjernetid i SFO gratis for alle førsteklassinger fra skolestart i 2022, sier Øvstegård. Han mener dette er den største velferdsreformen i Norge siden full barnehagedekning.

– Alle barn skal få være med på leken og læringa, ingen skal måtte gå alene hjem fordi familien deres ikke får endene til å møtes. Dette er tidlig innsats i praksis. I tillegg øker vi bevilgningen til flere pedagoger i levekårsutsatte områder, sier Øvstebø.

Powered by Labrador CMS