Regjeringen bevilger 250 millioner kroner til tapt undervisning

Barn og unge har opplevd tapt undervisning som følge av pandemien. Regjeringen gir 250 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett for å få bukt med dette.

Pengene skal gå til konkrete tiltak med hensikt i å ta igjen tapt undervisning, opplyser kunnskapsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

– Dette er midler som skal gå til intensivopplæring, ekstratilbud før eller etter skolen og andre tiltak for å ta igjen tapt undervisning. Alt som skal til for at de som har opplevd å få kunnskapshull og tapt læring får tatt igjen det de har mistet, sier hun.

NRK omtalte saken først.

– Selv om vi har jobbet hard for å holde skoler, barnehager og fritidstilbud åpne, så har denne krisen gått utover de unge som har medført tapt undervisning for barn og unge, sier Melby.

Hun peker på at det i 2020 og for våren 2021 er bevilget henholdsvis 170 millioner og 160 millioner kroner for at sårbare elever skal kunne ta igjen tapt progresjon.

– Nå følger vi opp og forsterker innsatsen for at barn og unge skal få tatt igjen tapt underving, sier Melby.

Etterlyser en plan

Stortingsrepresentant i Høyre, Mathilde Tybring-Gjedde, har etterlyst en helhetlig plan fra regjeringen på hvordan elever som henger etter i fag som følge av pandemien skal få opplæringen de trenger.

– Regjeringen må gå sammen med kommunene og legge en slagplan for hvordan vi skal hjelpe elever som nå strever i fagene. Så fort pandemien er over, bør vi også undersøke hvordan det ligger an med norske elever, sa Tybring-Gjedde til Aftenposten.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS