Vaksinering ved Haukeland sykehus i Bergen.
Vaksinering ved Haukeland sykehus i Bergen.

Skoleansatte i Bergen blir ikke prioritert, men likevel vaksinert før skolestart

Alle barnehage- og skoleansatte i Bergen vil være vaksinert før skolestart, opplyser kommunen. Dette vil skje uten endringer i vaksinekøen.

– Vi har all grunn til å tro at barnehage- og skoleansatte i Bergen vil få sin første dose i tide til å bli beskyttet til skolestart, sier helsebyråd Beate Husa i Bergen kommune.

Hun sier dette skjer gjennom den ordinære aldersprioriteringen, og at det trolig ikke vil være nødvendig å gjennomføre en omprioritering i vaksineprogrammet.

– En slik endring ville dessuten krevd store ressurser like før fellesferien, og vi er kritiske til at beskjeden fra regjeringen kommer så seint.

Regjeringen åpner for at ansatte i skoler og barnehager kan prioriteres i vaksinekøen av de kommunene som ønsker det, men Oslo prioriterer helsepersonell.

Kommunen sier at alle bergensere over 18 år vil få tilbud om minst én dose innen utgangen av juli, så lenge det ikke blir en ytterligere reduksjon i doseleveransene fra Folkehelseinstituttet.

Torsdag meldte Bergen kommune om fire nye smittede det siste døgnet. Tre av de smittede er nærkontakter, mens én har ukjent smittevei. 1.313 personer testet seg i Bergen onsdag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS