Gnist Trøa i Trondheim

Gnist Trøa i Trondheim i retten om stenging

31. januar avgjør Sør-Trøndelag tingrett om vedtaket som ble gjort om å stenge barnehagen Gnist Trøa i Trondheim skal tre i kraft 1. mars.

Publisert

Vedtaket ble først fattet av Trondheim kommune, dernest Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

I en forføyningssak over to dager denne uke møttes partene for å argumentere for og imot stenging av barnehagen. Barnehageeierne ønsker å drive videre fram til partene møtes i retten neste gang, skriver barnehage.no.

Forføyningssaken (se faktaboks), var svært omfattende: Over 1600 sider med dokumentasjon. Ni vitner. Advokater og medhjelpere som gjennom to intensive dager tydelig viste hvilken avgrunnsdyp uenighet som råder mellom de to ulike partene. Hvor ulik oppfatning de har av virkeligheten, skriver barnehage.no.

Forføyningssak

  • Ved en midlertidig forføyning ønsker man å sikre eller gjennomføre et krav midlertidig, altså inntil eller før en endelig avgjørelse foreligger. Midlertidig forføyning gjelder alle andre krav enn pengekrav. Dersom man ønsker å sikre et pengekrav hurtig og midlertidig, er det riktige rettsmiddel «arrestbegjæring».
  • Midlertidige forføyninger benyttes således når det haster med å få et forhold midlertidig stanset eller gjennomført. Dette kan for eksempel være når det er behov for stansing av utgivelse av bøker, filmer eller artikler, utkastelse av leieboere eller ved forsøk på å stanse naboens utbygging.
  • Kilde: Advokatfirmaet Ræder

Mange barn slutter

For mens Trondheim kommune, Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Kunnskapsdepartementet på den ene siden mener Gnist Trøa er et farlig sted å være for barn, slår både ansatte, foreldre og fagfolk på motpartens side fast at Gnist Trøa kanskje er «Norges mest gjennomsnittlige barnehage».

Gnist Trøa har plass til 115 barn. Ved årsskiftet var det 84 barn som fremdeles gikk i barnehagen. 10. januar sluttet ytterligere ti barn, nå er tallet 74.

Kjeden ble solgt for 356 millioner

Ekteparet Bjørn og Kjersti Grønmyr tjente 356 millioner kroner på salg av 17 barnehager til oppkjøpsfond.

Grønmyr-ekteparet startet med en barnehage i Ålesund på tidlig 2000-tall. I dag består konsernet av 17 barnehager i Møre og Romsdal, Trøndelag og Hordaland.

I 2018 solgte ekteparet 80 prosent av aksjene i det som var blitt Gnist-kjeden til det svenske oppkjøpsfondet Altor.

Powered by Labrador CMS