Frykter at mer kommunal styring vil gjøre det mer uforutsigbart å drive privat barnehage

– Vi blir urolige over forslag om at kommunene sjøl skal få bestemme størrelsen på barnehagetilskuddet, sier Annette Gilbrant, leder for Frelsesarmeens barnehager

Publisert Sist oppdatert

Onsdag morgen overleverte Knut Storberget, som er statsforvalter i Innlandet, rapporten «Du er henta» til kunnskapsminister Guri Melby.

Som leder for en ideell barnehageeier er Gilbrant skeptisk til sider ved rapporten om finansiering av private barnehager, som statsråd Guri Melby fikk overrakt onsdag.

Blant anna er hun redd forslaget om større kommunal styring vil gjøre det mer uforutsigbart å drive privat barnehage.

– Er det ikke rimelig at med full barnehagedekking og synkende barnetall må kommunene ha mulighet til å kutte ikke bare kommunale barnehageplasser?

– Jeg ser at det er trukket fram som en problemstilling. Men det vi opplever i Asker, der vi ikke har nok søkere til alle våre plasser, er at det er vi som må redusere, sier Gilbrant.

Samtidig understreke Annette Gilbrant at hun forstår at det nå, med tilnærma full barnehagedekking og synkende barnetall, rettes oppmerksomhet mot finansieringa av barnehagesektoren.

– For ideelle barnehager har rapporten om framtidig finansiering av private barnehager mange, trolig utilsikta, uheldige forslag, sier Robert Ullmann i Kanvas.

Ullmanns største innvending er at ingen forslag i rapporten har som intensiv å bedre barnehagekvaliteten.

– Når inntjeninga i førti prosent av de private barnehagene er så stor at det kan kalles superprofitt, da bør alle som er interessert i fornuftig bruk av offentlige midler reagere, ifølge Knut Storberget.

Powered by Labrador CMS