Kristelig Folkeparti kommer til å fortsette å argumentere mot språkkartlegging i forslaget til ny barnehagelov, ifølge Hans Fredrik Grøvan, partiets utdanningspolitiske talsperson på Stortinget.

KrF er fortsatt skeptisk til språkkartlegging

– Kristelig Folkeparti har samme skepsis til skjemalagt kartlegging nå som i 2016, sier Hans Fredrik Grøvan.

Publisert Sist oppdatert

Med det svarer han på spørsmålet masterstudentene i barnehagepedagogikk Malin Olsen og Katarina Stavne har stilt i avisa Vårt Land: «Ofrer KrF barna for husfredens skyld?»

Utgangspunktet for spørsmålet er forslaget til den nye barnehageloven, der Kunnskapsdepartementet går inn for at barnehagelærerne skal vurdere barnas norskkunnskaper før skolestart.

Dette har satt sinna i kok. Forslaget er kalt både «hån» og «tillitsbrist» til barnehagelærernes arbeid og til deres kunnskaper.

Olsen og Stavne viser til at KrF gikk mot et forslag om språkkartlegging i barnehagene i 2016, da partiet var utafor regjering.

Ikke endra syn

– Vi har ikke endra syn, sier Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant og utdanningspolitisk talsperson i Kristelig Folkeparti.

– Leik og sosiale relasjoner er det viktige grunnlaget for språkarbeidet i barnehagene. Vi ønsker ikke flere skjemaer, oppsummerer han.

– Vi veit også at de ansatte i barnehagene arbeider godt og solid med barnas språkutvikling, understreker Grøvan.

– Hvordan vil dere da stille dere til forslaget?

– Vi har som sagt samme skepsis nå som i 2016, og det er den skepsisen vi tar med inn i debatten. Debatten tar vi i høringa, sier Hans Fredrik Grøvan.

Kunnskapsdepartementet har satt høringsfristen til førstkommende fredag, 26. februar.

Powered by Labrador CMS