322 studieplasser i Norge står ledig - flere av dem ved grunnskolelærerutdanningene. Illustrasjonsfoto: Erik M. Sundt
322 studieplasser i Norge står ledig - flere av dem ved grunnskolelærerutdanningene. Illustrasjonsfoto: Erik M. Sundt

Fortsatt ledige plasser ved lærerutdanningene

Det er fremdeles mange muligheter for å bli grunnskolelærer, faglærer eller barnehagelærer – landet rundt.

Fra 20. juli kan du søke på ledige studieplasser over hele Norge. Men allerede nå kan du se om det er noe som frister blant de 322 ledige plassene.

Etter at hovedopptaket er klart, legger Samordna opptak ut ledige studieplasser på norske høyskoler og universiteter. Fredag 19. juli ble listen publisert, slik at studentene har én dag til å se hvilke studier de kan tenke seg å søke på.

Fra og med 20. juli klokken 9 er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder. Det vil si at du bør søke så raskt som mulig for å være sikret plassen du ønsker.

– Det er 322 ledige studieplasser spredt over hele landet, sier Seniorrådgiver Natasha Harkness i Samordna opptak i Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning (Unit) til NTB.

Både historie, grunnskolelærer, ingeniørstudier og teologi finnes på listen over ledige plasser. Ledige plasser ved grunnskolelærerutdanningene finnes nærmest over hele landet.

– Det er veldig mye forskjellig, det var det i fjor også. Man finner kanskje ikke studiet man har drømt om, men jeg anbefaler folk å sette seg inn i listen i dag og kikke litt på nettsidene til lærestedene som tilbyr plassene. Så bør du søke så fort som mulig fra klokken ni lørdag morgen, sier Harkness.

Alle kan søke på plassene, forutsatt at opptakskravene er dekket, og at riktig dokumentasjon er klar til opplasting. Det er mulig å søke på inntil ti studieplasser. Du kan få tilbud om alle ti, men du kan bare takke ja til ett tilbud.

©NTB og Kaja Mejlbo