Terje Skyvulstad, nesteleder i Utdanningsforbundet, er fornøyd med en økning i opptakstallene for å bli barnehagelærer.

– Spesielt gledelig at flere vil bli barnehagelærer

– Det er selvsagt gledelig at vi totalt sett har en økning i opptakstallene til lærerutdanningene. Spesielt gledelig er det at flere vil bli barnehagelærer, sier nestleder i Utdanningsforbundet, Terje Skyvulstad.

Samtidig som opptaket til grunnskolelærer- og lektorutdanningen har gått ned, går opptaket til barnehagelærer opp med over 9 prosent.

– Det er også veldig bra at vi ser en så stor økning i tallene på opptak til faglærerutdanningen og til yrkesfaglærer, sier han.

364 flere enn i fjor har fått tilbud om studieplass på lærerutdanning for skole eller barnehage, men det er tydelig nedgang i opptaket til grunnskolelærerutdanningen 5-10 og lektorutdanningen, ifølge udf.no.

Totalt har 11.741 søkere fått tilbud om studieplass på lærerutdanning for skole eller barnehage – noe som er 364 flere enn i fjor. Det var totalt 3 prosent økning i antallet tilbud om opptak til lærerutdanningene.

Skyulstad mener det er bekymringsfullt at det er en så stor nedgang i opptak til grunnskolelærerutdanningen GLU 5-10.

– Nedgangen i antallet som har takket ja til studieplass på grunnskolelærerutdanningene og lektorutdanningen er tydelig og må tas på alvor. Skal et yrke rekruttere godt, må det oppleves som attraktivt. Det handler selvsagt også om lønn, sier Terje Skyvulstad.

– Vi vet at både regjeringen, universitetene og høyskolene har jobbet spesielt for å rekruttere til utdanningene. Dette har ikke gitt de resultatene vi har behov for. Vi trenger en evaluering og nye tiltak, mener nestlederen i Utdanningsforbundet.

Powered by Labrador CMS