Aina Bruvik utkledd som Kaptein Tullefant. Ill.foto: Bill Davenport, Free images / privat
Aina Bruvik utkledd som Kaptein Tullefant. Ill.foto: Bill Davenport, Free images / privat

«Rett etter jul lå det en flaskepost i barnehagen. Avsender var Kaptein Tullefant.»

Som styrer blir det fort mange timer på kontoret. Da kan trikset være å finne på noe for å få litt action i hverdagen.

Publisert

Selv om Aina Bruvik synes det er kjekt å være styrer, liker hun seg godt sammen med barna i barnehagen.

Denne reportasjen finner du også i Utdanning nr. 2/2018

– Det er viktig at de andre ansatte også ser at det er ok å tulle og finne på ting som en selv og andre kan ha glede av, sier Bruvik til Utdanning.

Da nye leker skulle anskaffes til barnehagen, fant Bruvik og en av de andre ansatte ut at de burde gjøre noe ekstra ut av dette.

 

Flaskeposten

Etter mange år i barnehage er det mange øyeblikk og minner Aina kommer på, men det å få planlegge og delta i magien selv er noe hun setter stor pris på.

– Det er så moro å finne på overraskelser som skaper undring, glede og kreativitet. En vet jo ikke hvordan påfunnene blir tatt imot. Men barn er vidunderlige sånn, de er raskt med inn i fantasi-verdenen.

Rett etter jul lå det en flaskepost i barnehagen, til både barna og personalet. Avsender var Kaptein Tullefant.

– Personalet visste heller ikke hva vi hadde funnet på, men var med på notene da brevet kom. Der sto det blant annet at kaptein Tullefant var på vei i skipet sitt. Hvis de laget noe fint han kunne dekorere skipet sitt med, ventet det en skatt på dem.

 

Kapteinen kommer

Aina og den andre som var innviet i planen, røpet ikke hva de hadde pønsket ut, men siste dag i uka hadde de rigget til en overraskelse for både liten og stor.

– På en dør hadde vi hengt opp en plakat der vi hadde skrevet at rommet var låst og at Kaptein Tullefant ville komme klokken ti for å trylle rommet opp.

Styreren tok på hatt og maske, og vips så hadde hun blitt Kaptein Tullefant.

– Veldig moro! Jeg hadde nok ikke gått videre i Norske talenter, forteller Aina og ler godt selv.

Jakten på nøklene til rommet var i gang, og da den vel var funnet, måtte kapteinen frem med tryllepulver for å låse opp døra. Der var det masse nye leker.

– Ungene var med på opplegget og var i nuet. Ingen av dem sa: «Det er Aina!» eller noe i den dur. De var oppspilte og har snakket om det mange ganger senere. Det er så tilfredsstillende å kunne jobbe med barn og være med på å skape magiske øyeblikk sammen. Det koster så lite å lage hverdagsmagi, og når det slår så godt an, inspirerer det meg og andre til å gjøre litt mer ut av de situasjonene der det er mulig, sier Aina Bruvik.

 

Powered by Labrador CMS