PBL mener avtale i Oslo skaper usikkerhet

Det er ikke så enkelt å skille mellom kommersielle og ideelle barnehager, mener PBL.

Avtalen mellom Rødt og den nye rødgrønne ledelsen i Oslo skaper usikkerhet, ifølge organisasjonen, som har 191 medlemsbarnehager i hovedstaden.

– Vi har ikke fått klarhet i hva de oppfatter som kommersielle barnehager. Vi prøver å få en dialog om hva de legger i det, sier Arild M. Olsen, som er administrerende direktør i PBL.

Kommunen og ideelle virksomheter skal stå for drift av alle nye barnehager i Oslo, heter det i samarbeidsavtalen som Rødt i Oslo inngikk med Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne tirsdag.

Dermed mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes at det blir slutt på at private aktører kan ta ut profitt fra barnehagedriften.

Profitt og overskudd

Men Olsen og PBL mener det ikke er enkelt å definere hva profitt er og påpeker at alle barnehager, også kommunale, må ha et overskudd for å drive sunt.

– Vi føler at mye er unødvendig uklart, sier han.

Olsen håper å få et møte med byråden som blir ansvarlig for barnehagene allerede i neste uke. Hvem det er, blir klart onsdag.

Advokater ser på saken

– Vi har vært av den oppfatning at det barnehagene skal måles på, er kvaliteten på tilbudet de gir og at de ansatte skal ha ordnede lønns- og arbeidsforhold, sier Olsen.

Han opplyser at organisasjonens advokater alt er i gang med å se på saken, men vil ikke si noe mer om hvordan de vil forholde seg før de har fått mer informasjon om hvordan Oslo kommune vil følge opp avtalen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS