Kommunen anmelder forholdet der tre søsken ble utsatt for vold hjemme

Det gikk tre år før styreren i barnehagen i Bergen gikk videre med saken der tre søsken hadde fortalt at de ble utsatt for vold hjemme. Nå anmelder Bergen kommune forholdet til politiet.

– Vi begrunner dette med barnas beste. Vi har gjort en grundig vurdering av en alvorlig sak og konkluderer med anmeldelse, sier byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) på en pressekonferanse onsdag formiddag, ifølge Bergens Tidende.

Byrådslederen sier at mennesker som arbeider med barn har et særskilt ansvar for å melde fra dersom de mistenker at barn blir utsatt for vold.

Ingen enkeltpersoner er anmeldt; det er selve forholdet som nå er anmeldt til politiet. Politiet må nå vurdere å ta ut siktelse i saken.

Saken var først omtalt i Bergens Tidende i påsken, da det ble kjent at en privat barnehage i Bergen lot være å slå alarm om tre søsken som gjentatte ganger fortalte at de ble utsatt for vold hjemme.

– Jeg føler veldig på ansvaret som barnehageeier og tilsynsmyndighet. Barn skal kunne stole på de voksne i barnehagen. Når noen opplever at de gjentatte ganger melder fra om vold uten at det blir tatt på alvor, er det en sterk og vond erfaring, sier kommunaldirektør Trine Samuelsberg.

Powered by Labrador CMS