Færre i barnehage og skole er fullvaksinert enn i resten av befolkningen

38 prosent av ansatte i barnehage og skole er fullvaksinert. Det er færre enn i den generelle befolkningen.

Publisert Sist oppdatert

Alle ansatte i barnehager og skoler skal nå ha fått tilbud om første dose, og 89 prosent har tatt første del av vaksinen. 38 prosent har fått begge dosene, ifølge nye tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) som Kunnskapsdepartementet presenterer i en pressemelding i dag.

Til sammenlikning hadde mellom 60 og 70 prosent av personer som arbeider «pasientnært i den norske helse- og omsorgstjenesten» fått dose to i juli, ifølge tall fra FHI.

At ansatte i skoler og barnehage har en lavere andel fullvaksinerte enn i den generelle befolkningen, skyldes at eldre, personer med moderat og høy risiko for alvorlig sykdom og helsepersonell har blitt prioritert, melder KD.

FHI anslår at hele Norges voksne befolkning etter planen vil få tilbud om dose 2 innen utgangen av september.

Les: Bergen skal ha drop-in-vaksinering av lærere

– Hvis den gode utviklingen fortsetter i dette tempoet, og kommunene bruker prioriteringsmuligheten vi har gitt dem, vil vi se at mange lærere og ansatte i skoler og barnehager får andre vaksinasjonsdose i løpet av de nærmeste ukene, sier Melby.

I pressemeldingen skriver Kunnskapsdepartementet at de har hatt tett dialog og informasjonsdeling med organisasjonene i skoler og barnehager gjennom hele pandemien, og at Folkehelseinstituttet har «vært sterkt tilstede i møtene med organisasjonene».

Underveis i pandemien har det imidlertid vært frustrasjon blant lærere og lærerorganisasjonene fordi de mener de i for liten grad har blitt lyttet til.

Powered by Labrador CMS