Her på rådhuset i Kristiansand har seks partier blitt enige om å lag en felles politisk plattform for de neste fire årene. Foto: Wikimedia

Ny politisk ledelse i Kristiansand sikrer skolestrukturen

Arbeiderpartiet, MDG, Tverrpolitisk folkeliste, SV, Senterpartiet og Rødt har nå laga en felles politisk plattform for hvordan de skal styre byen.

Publisert Sist oppdatert

I planen heter det at planene til det forrige styre om å erstatte de nåværende skolene i bydelen Vågsbygd med tre 1 til 10-skoler ikke følges opp. I stedet vil de nye samarbeidspartnerne gå inn for at en liten skole som administreres som en avdeling under en annen skole lagt ned. Ut over dette vil skolestrukturen bestå.

- Viktig for dette resultatet var at vi fikk bevart en skole som har utvikla et godt miljø for flerkulturelt arbeid og med det for integrering, sier Mette Gundersen i Kristiansand Arbeiderparti til Utdanning.

Under valgkampen oppfordra leder i Utdanningsforbundet Kristiansand, Karianne Sørtveit, politikerne til å fotfølge en pedagog en dag.

I Kristiansand ble Vidar Kleppe og partiet hans, Demokratene, tredje største parti. Men verken Høyre eller Arbeiderpartiet, som lå på plassene over, ville samarbeide med partiet. Derfor var det spådd å bli vanskelig for partia å finne samarbeidspartnere.

Powered by Labrador CMS