To programfag er foreslått nedlagt ved Bjørnholt skole i Oslo. Foto: Google

Utdanningsprogram foreslått nedlagt i Oslo

Programfagene drama og bygg og anlegg ved Bjørnholt skole i Oslo er foreslått nedlagt. I tillegg er tre lærere med programmet medier og kommunikasjon blitt overtallige.

Publisert

 

Lærere ved utdanningsprogrammene drama og bygg og anlegg er informert av skoleledelsen om at programma er foreslått nedlagt. Det er ansatte ved skolen som bekrefter dette overfor Utdanningsnytt. Bakgrunnen skal være lavt elevtall.

– Oslo kommune bruker mye ressurser på at skolene skal konkurrere med hverandre. Når elevtallet endrer seg, blir det automatisk mindre penger til skolen. Det skal ikke stort elevfrafall til før en hel stilling blir borte, sier hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet ved Bjørnholt skole, Morten Bentsen.

Rektor ved skolen Else Birgitte Roscher-Nielsen vil ikke kommentere planene om nedleggelse. Hun viser til Utdanningsetaten i Oslo kommune. Derfra får Utdanningsnytt til svar at aktivitetsplanen for videregående skoler fastsetter dimensjoneringen av tilbudet på de videregående skolene i Oslo besluttes ut fra elevenes på elevenes. Aktivitetsplanen drøftes denne uka, og etaten vil ikke kommentere planen før dette.

Bjørnholt skole ble åpna i 2008. I arkitekturen var det lagt vekt på at skolen skulle ha utdanningsprogrammet drama. Lokalene til dette utdanningsprogrammet ved skolen har fått mye ros.

Det er oppretta en kampanje for å samle underskrifter mot nedlegginga av drama på Bjørnholt.

Tre lærere i faget medier og kommunikasjon ved Bjørnholt skole i Oslo har fått melding om at de er overtallige, bekrefter en annen tillitsvalgt for Utdanningsforbundet ved skolen, Laurent Desavis, ovenfor Utdanningsnytt. Alle de tre oppsagte var i barselpermisjon da de fikk oppsigelsen.

Desavis sier at prosessen rundt å erklære dem overtallige har vært korrekt. De tre har fått status som strukturelt overtallige. Det gir dem førsterett til ny jobb hvis noe skulle dukke opp.

Powered by Labrador CMS