Nettredaktør Paal Svendsen presenterte svært gode tall for utdanningsnytt.no på Fagpressedagen 2019. Bladet Utdanning ble fagpressens opplagsvinner.

Bladet Utdanning er Fagpressens opplagsvinner

Bladet Utdanning ble opplagsvinner, og nettstedet utdanningsnytt.no slår stadig egne rekorder.

Publisert Sist oppdatert

– Det er viktig å sette seg små og store mål, og å feire med kake, sa Paal Svendsen, nettredaktør i Utdanningsnytt.no, på Fagpressedagen onsdag forrige uke. Nettstedet leverer nyheter og debatt daglig, i tillegg til innhold fra de fem fagbladene Utdanning, Første steg, Bedre Skole, Yrke og Spesialpedagogikk.

Han kunne vise til et rekordhøyt antall brukere av nettsiden i oktober. 325.000 hadde da lest saker om skole, barnehage og utdanningspolitikk på Utdanningsnytt.no.

På Fagpressedagen ble også Utdanning presentert som årets vekstvinner i antall opplag, med en økning på 7,2 prosent.

Ønsker lojale brukere

– Det er gledelig at så mange ønsker å ha bladet, sier Kaja Mejlbo.

Hun har vært redaktør i Utdanning i snart et år. Mejlbo forteller at redaksjonen har en strategi om å gå både i dybden og i bredden, i det faglige såvel som det geografiske.

– Vi skal dekke hele utdanningsløpet, fra barnehage til høyere utdanning, med hele Norge som vårt nedslagsfelt. Vi satser på å levere grundige reportasjer, som kan sette dagsorden, og vi forsøker å plukke opp temaer som lærere er opptatt av.

Det siste året har Utdanning satset digitalt. Mejlbo nevner mer stoff, analysering av trafikk og bruk av sosiale medier som noen av grunnene til at Utdanningsnytt får gode lesertall.

Utdanning har fortsatt digital trafikkvekst som mål, men Mejlbo understreker at det ikke bare betyr å få flere klikk.

– Det handler om å få flere lojale brukere, og om å treffe leserne enda bedre. Det skal vi gjøre med historiefortelling på plattformenes premisser, og i dialog med leserne våre. Vi har også som mål å levere mer gravejournalistikk, flere saker som setter dagsorden og overraske mer enn vi gjør i dag. Det gjelder bladet så vel som nett. Vi skal fortsette å levere en solid papirutgave fremover, og har planer om nyheter der også.

Powered by Labrador CMS