UiO mest synlig på nett i Norden

Universitetet i Oslo er Nordens mest synlige universitet på internett, ifølge en ny rangering. I Europa havner UiO på 11.-plass.

Det er det spanske rankingbyrået Webometrics som har utført rangeringen der Universitetet i Oslo havner plassen over universitetet i Helsingfors. Københavns Universitet følger på 14.-plass, mens Sveriges mest synlige universitet på nett, Uppsala Universitet, havner på 28.-plass.

– Vi må være kritiske til slike rangeringer, siden det er store problemer knyttet til fortolkning og metoder. Men i mangel av en bedre målestokk, kan vi ikke ignorere disse rangeringene, og det er selvsagt hyggelig at UiO er blant de aller beste universitetene i Europa når det gjelder synlighet, sier rektor Ole Petter Ottersen til nettavisen  Uniforum.

De britiske universitetene dominerer på den europeiske listen med sju utdanningssteder blant de ti beste. Aller mest synlig på internett er University of Oxford. Her havner Universitetet i Bergen på 45.-plass og NTNU på 67.-plass.

På verdensbasis er det amerikanske Harvard som ligger på topp, foran åtte andre amerikanske universiteter. Oxford havner på 10.-plass. Oslo har falt 16.-plasser på verdensrankingen siden februar og ligger på 88.-plass. (©NTB)

Powered by Labrador CMS