Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, mener tiltakene som foreslås er lite forpliktende for kommunene. Foto: Utdanningsforbundet
Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, mener tiltakene som foreslås er lite forpliktende for kommunene. Foto: Utdanningsforbundet

Utdanningsforbundet: – Svakt om tidlig innsats

– Pengene smøres tynt utover, og tiltakene som foreslås er lite forpliktende for kommunene, sier leder i Utdanningsforbundet Steffen Handal.

– Allerede i vinter varslet regjeringen i en stortingsmelding om tidlig innsats og kvalitet i skolen, en betydelig innsats på dette området. Det er lite å finne igjen av disse ambisjonene i forslaget til budsjett som ble lagt fram i dag, sier Handal etter at regjeringen i dag presenterte sitt forslag til statsbudsjett for 2018.  

 

Selv om tidlig innsats er et av områdene som får økning i forslaget til statsbudsjettet, skal midlene fordeles mellom barnehagene og skolene og er lite forpliktende for kommunene, ifølge utdanningsforbundet.no.

– Der er det ingen markert økning fra tidligere, og det er uforståelig at regjeringen ikke gjør mer for å sikre at pengene faktisk når fram, sier Utdanningsforbundets leder Steffen Handal.

Handal mener at en norm, både for skolen og barnehagen, i mye større grad vil sørge for at penger bevilget til flere lærere og tidlig innsats kommer fram til skolene og barnehagene og ikke forsvinner til andre formål.

De siste årene har stortinget gitt 1,3 milliarder til økt lærertetthet.

– Men det vi sitter igjen med, er 198 flere lærere på 1.-4.trinn, og dårligere lærertetthet på 5.-10. trinn. Denne erfaringen tilsier at en nasjonal minstenorm for lærertetthet er den beste måten å sikre nok lærere på, sier Handal.

Han mener dette er den mest effektive ressursbruken for å heve kvaliteten i utdanning.

 

Les mer på udf.no her

Powered by Labrador CMS