Ledelsen ved norsk skole i Spania ser etter løsninger etter uro ved skolen

Norske lærere ved Den norske skolen i Costa Blanca er sagt opp. Nå prøver skolens ledelse og styre å finne en løsning på konflikten med lærerne sammen med fagforeningen.

Publisert Sist oppdatert

Flere av lærerne har fortalt sine historier i norske medier etter at de har blitt oppsagt på kort varsel i forbindelse med koronasituasjonen. Noen har ikke møtt opp på skolen, mens andre har latt være å si ifra hvor de er, ifølge en pressemelding fra skolens ledelse.

Styreleder ved skolen, Ellen Watkinson, forteller til Utdanningsnytt at de nå er i dialog med fagforeningen UGT om å finne en minnelig løsning på konflikten.

– Slike personalsaker skaper jo alltid noe støy på en skole, men elevene har hatt undervisning av kompetente lærere hele vårterminen 2020 og har fått de vurderingene de hadde krav på. De fikk også mulighet for ekstra vurderinger, sier styrelederen.

– Jeg har fått forståelse av at dere og fagforeningen hvor lærerne er organisert, skal i dialog. Hva håper du kommer ut av disse samtalene?

– Alle ansatte har et spansk arbeidsforhold, så vi er i dialog med spansk fagforening og ser etter noen løsninger, men mer kan jeg ikke si i denne saken. Dette er en prosess som vanligvis tar noe tid.

– Hvorfor er det viktig for dere å gjøre det på denne måten?

– Det har vært en svært krevende koronatid i Spania med full nedstengning av samfunnet og portforbud i mange uker. Derfor var det veldig viktig for styret og ledelsen å kunne gjenåpne skolen så raskt som mulig når vi fikk tillatelse til det, forteller Watkinson.

Hun sier at mange elever trengte sårt å kunne møte medelever og lærere etter så mange uker i isolasjon.

– Det var også viktig for oss at våre lærere kunne møtes fysisk for å kunne samarbeide om planer for oppstart denne våren og planer for oppstart til høsten. Da vi forsto at «hjemreise» til Norge ble et omfattende problem og også brudd på arbeidsavtaler, måtte vi reagere med styrevedtak, flere advarsler og dessverre også med oppsigelser, men hver sak er vurdert individuelt, sier hun og fortsetter:

– Men jeg må legge til at veldig mange lærere ved vår skole har lagt ned et utrolig arbeid i forhold til nettundervisningen som er gitt denne våren, og veldig mange foresatte har også gjort en fremragende innsats på hjemmebane for å følge opp denne type undervisning – faktisk helt imponerende, sier Ellen Watkinson, styreleder ved Den norske skolen Costa Blanca.

Powered by Labrador CMS