SV er bekymret for barn som utestenges fra SFO fordi foreldrene har betalingsvansker og vil ha lovfestet rett til skolefritidsordningen (SFO). Arkivfoto: Utdanning
SV er bekymret for barn som utestenges fra SFO fordi foreldrene har betalingsvansker og vil ha lovfestet rett til skolefritidsordningen (SFO). Arkivfoto: Utdanning

SV vil ha lovfestet rett til SFO-plass

SV mener det er svært uheldig at barn i skolefritidsordningen (SFO) ikke er omfattet av samme vern som barnehagebarn og krever lovfestet SFO-plass. Men verken KrF eller Høyre er enig.

I dag skal kommunene ha et tilbud om skolefritidsordning (SFO), men opplæringsloven gir ikke elevene rett til plass. SV er bekymret for barn som utestenges fra SFO fordi foreldrene har betalingsvansker.

– Vi tar utgangspunkt i barnet, og ingen skal kjenne på følelsen av å være utenfor et fellesskap. Derfor må retten til å være på SFO likestilles med det å være garantert en barnehageplass, sier stortingsrepresentant Mona Fagerås (SV) til   Avisenes Nyhetsbyrå.

Men forslaget får tommelen ned fra KrF og Høyre.

– Vi synes dette er å gå altfor langt. Å lovfeste en rett til SFO-plass har en reformstørrelse og vil koste for mye penger. Vi er mer opptatt av å styrke kvaliteten i det nåværende SFO-tilbudet, sier KrFs Hans Fredrik Grøvan. Han sier SFO skal være synonymt med kvalitet og være et frivillig tilbud.

– I regjeringserklæringen fra Jeløya har vi forpliktet oss til at det skal innføres ordninger med redusert foreldrebetaling og gratis halvdagsplass i SFO for barn i lavinntektsfamilier. Det er mer målrettet og en bedre tilnærming, sier Høyres Kent Gudmundsen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS