UDF må ta vare på vår tjenestepensjon

Debatt: Sosial aktivitet er viktig for pensjonistene, men til tider må det falle langt ned på prioritetslista. Hilsen noen som har vært medlemmer i snart 50 år.

Publisert Sist oppdatert

I Utdanning 1/2021 har leder av pensjonistrådet, Bjørn L Vaaland, et lengre innlegg om hva medlemskapet kan by på av temasamlinger og møter.

Han drøfter også mulighetene man har til å pensjonere seg i alderen 62-70 år. Han påstår at de som ønsker å jobbe etter 67 år, får rimelig godt betalt gjennom pensjonistlønn!

Les også: Trygdeoppgjøret 2020 – hva nå, pensjonister?

Oi, det var noe nytt!! Hvis du fortsetter å jobbe direkte etter 67 år, er du ikke pensjonist, og du beholder lønnen din.

Har du derimot gått av med pensjon og så tar noen undervisningstimer, er «den rimelig godt betalte pensjonistlønnen» omtrent det samme som en ufaglært får betalt! Dette er langt fra rimelig godt betalt for en pensjonist med rundt 40 års ansiennitet og diverse tilleggsutdanning. Faktisk er det så elendig at mange betakker seg for dette elendige tilbudet!

Og nå er det prat om å etablere møtepunkter for å møte likeverdige pensjonister i stedet for virkelig å jobbe for å få korrigert en skremmende utvikling av pensjonene våre – penger vi allerede gjennom et langt yrkesliv selv har innbetalt.

Det som er i ferd med å skje og som Utdanningsforbundet umiddelbart må gripe tak i, er på alle områder å ta vare på vår tjenestepensjon. Denne pensjonen blir med jevne mellomrom satt opp mot minstepensjonistene. Selvfølgelig skal de ha en anstendig pensjon og slett ikke falle under fattigdomsgrensa. Men det skal ikke delfinansieres ved å ta fra vår tjenestepensjon.

Så hva gjør Utdanningsforbundet nå når Stortinget skal behandle pensjonistforliket mellom Frp, SV og Pensjonistforbundet? Her burde UDF slå alarm slik at ikke tjenestepensjonen vår røres, eller at Pensjonistforbundet får forhandlingsrett og dermed skviser ut andre interessegrupper. Dette er den absolutt viktigste saken nå.

Nå er det prat om å etablere møtepunkter for å møte likeverdige pensjonister i stedet for virkelig å jobbe for å få korrigert en skremmende utvikling av pensjonene våre

Forbedringer for minstepensjonistene må bevilges av Stortinget på vanlig måte over statsbudsjettet!

For øvrig er det mange områder og saker å gripe fatt i for Utdanningsforbundet når det gjelder de eldre. Sosial aktivitet er viktig for pensjonistene, men til tider må det falle langt ned på prioritetslista.

Powered by Labrador CMS