Forhandlingsleder i Utdanningsforbundets oppgjør med PBL, Terje Skyvulstad, må til riksmekleren etter at medlemmene sa nei til oppgjøret i dag.
Forhandlingsleder i Utdanningsforbundets oppgjør med PBL, Terje Skyvulstad, må til riksmekleren etter at medlemmene sa nei til oppgjøret i dag.

PBL-oppgjøret går til mekling etter at medlemmene sa nei i uravstemningen

Uravstemningen i oppgjøret mellom Utdanningsforbundet og PBL ble avsluttet i dag. 71 prosent sa nei. Dermed går oppgjøret til mekling.

Da resultatet ble kjent i dag avgjorde sentralstyret i Utdanningsforbundet seg for å ikke godkjenne resultatet.

– Vi tar resultatet til etterretning. Resultatet er ikke overraskende sett på bakgrunn av at Utdanningsforbundet også sa nei til det resultatet som deres egen forhandlingsledelse anbefalte i offentlig sektor, sier PBLs forhandlingsleder Espen Rokkan ifølge pbl.no.

28,8 prosent av Utdanningsforbundets 7319 medlemmer i PBL valgte å avgi stemme. Av disse stemte 71,7 prosent nei. 28,3 prosent stemte ja til oppgjøret. Nå skal partene til riksmekleren, men dato er ikke satt.

Forhandlingsleder Terje Skyvulstad sa allerede da resultatet ble klart, at han ikke var fornøyd med resultatet.

– Dette er dessverre ikke et godt oppgjør. 1,7 prosent er ikke mye, og vi hadde i utgangspunktet helt andre ambisjoner for årets oppgjør, var hans første kommentar ifølge udf.no.

– At en svært høy andel av de som jobber i PBL er kvinner – faktisk over 90 prosent – er også et viktig argument å huske på i meklingen. Yrker som er kvinnedominerte vet vi er lavtlønnende, og det er det viktig at det blir gjort noe med, mener Skyvulstad.

Powered by Labrador CMS